Po nekaj letih se je na OŠ Malečnik spet odvijala Forma viva. Potekala je 12. in 13. oktobra na parkirišču šole. Forma vive so se udeležile šole iz Maribora, njegove okolice in osnovna šola iz Celja. Obiskali so nas učenci 8. in 9. razredov, da bi iz lesa z uporabo pripomočkov naredili najbolj zanimiv, poseben in unikaten izdelek. Pomagali so si lahko z različnimi pripomočki in orodji, pa tudi njihovo znanje o obdelavi lesa je prišlo prav. Učencem smo med izdelovanjem vzeli par minut časa in jim zastavili nekaj vprašanj, nanje pa so odgovorili takole:

Kako se počutite na naši šoli?

Odgovori so bili kar enotni, saj so vsi povedali, da je naša šola lepa, urejena, leži na sončnem mestu in lepi lokaciji.

Kaj boste izdelali in kaj vas je navdušilo za to idejo?

Izdelovali so različne izdelke, ogledate si jih lahko v galeriji. Ideje za izdelovanje so črpali iz vsakdanjega življenja, pomagali so si tudi z internetom.

Kakšno je vaše mnenje o Malečniku?

Učenci so povedali, da je zelo lep, sončen, umirjen in zanimiv kraj, v katerem so se počutili sproščeno in pripravljeno na delo.

Med drugimi smo pogovarjali tudi z mentorico OŠ Rače in strinjala se je z odgovori svojih učencev, zaupala nam je tudi misel dneva, ki se glasi: »Prekipeva od ustvarjalnosti, vreme nam služi, spoznavamo nove ljudi, tako da se imamo super.« Tako učenci kot tudi mentorji so povedali, da so veseli, saj so namesto pouka dva dneva le ustvarjali. Organizatorka Forma vive, Nika Lopert, pa je povedala takole: »Naj ruži, naj bo glasno in naj bo fajn.« In zatrdila je, da se ob dogodku počuti fantastično.

Za nami sta dva pestra dneva, učenci so pokazali svojo kreativnost in spretnost pri obdelavi lesa. Čestitamo vsem udeležencem in upamo, da bo forma viva še kdaj potekala na naši šoli!

Mladi novinarji OŠ Malečnik

Galerija

Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost